Spun – Thomas Heatherwick

By Sara Bergström, onsdag 21 mars 09:05
Spun – Thomas Heatherwick

Designern Thomas Heatherwick är erkänd för sitt arbete inom arkitektur, stadsinfrastruktur och design. Han grundade sin studio Heatherwick Studio i London 1994 som idag har över 180 medarbetare. Heatherwicks nyfikenhet och passion för problemlösning har lett fram till studions designprocess där varje arkitekt, designer, landskapsarkitekt uppmuntras till att utmana och bidra med idéer. Hjärtat av studions arbete är ett djupt engagemang för innovativa designlösningar med ett konstnärligt tänkande där materialval och hantverket står i fokus. Studions ledord är - Our best future projects are the ones that will teach us the most. Heatherwick har för Magis designat Spun (2010) en spännande och banbrytande produkt. I utställningen härom veckan under H.O.M.E. D.E.P.O.T. i Wien ställdes den ut på ett spektakulärt sätt hängandes i taket.


Visit the blog to read more

13Eighty – Scholten and Baijings

By Sara Bergström, tisdag 13 mars 12:05
13Eighty – Scholten and Baijings

Det nederländska design paret Stephan Scholten och Carole Baijings är kända för sitt intensiva öga för färg. Duon har utformat en rad produkter för HAY med allt från kökshanddukar och filtar till glas och anteckningsböcker. Stolen 13Eighty är Scholten & Baijings första möbel för HAY. Den är namngiven efter antalet hål i det gjutna polypropen höljet som är just 1380st. Perforeringen ger stolen maximal flexibilitet och komfort samt en karaktäristisk estetik, där genomskinlighet och ett ljus- och skuggspel bidrar till stolens uttryck. Den finns med eller utan armstöd, är stapelbar och stål benen har en väderbeständig beläggning vilket gör den lämplig även för utomhusbruk. Hålen i stolen fyller även en viktig funktionell funktion, regnvattnet rinner rakt igenom samt svalkar varma dagar.


Visit the blog to read more

Nytt showroom Helsingfors

By Sara Bergström, tisdag 6 mars 12:24
Nytt showroom Helsingfors

Efter åtta år på Telakkakatu har vi flyttat in i nya fina lokaler på Eteläranta 14. Vi ligger nu centralt vid havet nära Gamla Saluhallen och Salutorget så det är lätt att svänga förbi på ett besök ;) Vi är otroligt glada och nöjda över vårt nya showroom. Lokalen är försedd med stora vackra fönster, rymlig takhöjd och härliga grannar som Stockholms Auktionsverk Helsinki och Restaurang Story. Showroomet är öppet alla vardagar kl 9.00-16.00. Har du vägarna förbi är du mer än välkommen in på en kopp kaffe så visar vi er runt i utställningen med produkter från våra varumärken HAY, Magis och &tradition. INVIGNINGSFEST!! Den 22 mars har vi invigningsfest, har du inte fått din inbjudan hör av dig till oss på info.helsinki@gulled.se så fixar vi det. Vi ses snart! Hälsningar Henric, Mona, Marko & Tiia


Visit the blog to read more

New Order 2.0 – HAY

By Sara Bergström, torsdag 22 februari 01:05
New Order 2.0 – HAY

Kreativa och flexibla arbetsmiljöer är ständigt aktuellt och HAY har nu tillsammans med Stefan Diez utvecklat New Order kollektionen för att täcka vår generations behov. New Order är ett hyll- och förvaringssystem med anpassningsbara lösningar som nu kompletterats med bl.a. lådor, textil paneler, bord i olika storlekar och höjder samt lådhurtsar. I vårt showroom på Rosenlundsgatan 38 har HAY byggt upp en utställning Work Space 2.0 som visar på bredden och möjligheterna med New Order systemet så missa inte att komma förbi och titta. För mer information, ta en titt i nya New Order Katalogen!


Visit the blog to read more

Stort tack – Furniture & Light Fair 2018!

By Sara Bergström, tisdag 13 februari 11:52
Stort tack – Furniture & Light Fair 2018!

Då var årets Furniture & Light Fair över för den här gången. Vi är otroligt glada och nöjda med årets mässa! Tack för att så många tog er tid att komma förbi oss på mässan där Magis och &tradition ställde ut och även till vårt showroom där HAY presenterade Workspace 2.0 och HAY Kitchen Market. HAYs utställning Workspace 2.0 kommer att finnas kvar tom 23e mars, så missa inte att titta förbi oss. Magis monter i samarbete med Note Design. Isole soffa och nya Lato Table i Designbaren på mässan, designad av Luca Nichetto Workspace 2.0, i vårt showroom har HAY skapat en fantastisk utställning på 600kvm med New Order och HAY Kitchen Market i fokus. Utställningen visar på bredden och möjligheterna med New Order systemet som utvecklats för att möjliggöra levande och flexibla kontorslösningar. Systemet har bl.a. utökats med lådor, textil paneler, bord i olika storlekar och höjder samt lådhurtsar. Vi visar även den nya soffan Silhouette av GamFratesi, serien Triangle Leg med bord och bänkar av Simon Jones, fåtöljen Dapper design Doshi Levien i flera olika utföranden och många nya accessoarer.


Visit the blog to read more

Stockholm Furniture & Light Fair 2018

By Sara Bergström, onsdag 31 januari 03:23
Stockholm Furniture & Light Fair 2018

Den 6-10 februari är det dags för årets stora mässa, Stockholm Furniture & Light Fair. Under dessa dagar presenterar vi vårens nyheter tillsammans med våra varumärken HAY, Magis och &tradition. HAY ställer ut i vårt showroom på Rosenlundsgatan 38 i år. Vi bygger om helt och HAY skapar en fantastisk och intressant utställning på 600 kvm med New Order 2.0 och HAY Kitchen Market i fokus. Det blir spännande föreläsningar varje dag av Stefan Scholten, Rolf Hay & Stefan Diez och GamFratesi, se inbjudan längre ner. Vi bjuder på frukost på morgonen och lättare mat och dryck under mässdagarna samt After work med vin och öl tisdag-torsdag 18.00-20.00. Öppettider i showroomet Tisdag 9.00-20.00 Onsdag-fredag 8.00-20.00 Lördag 10.00-15.00 Magis (B08:15) monter på mässan har samma placering som Gulled alltid har haft. I år är det Note Design som ritat montern, det kommer att bli något utöver det vanliga, så missa inte detta. I vårt showroom på Rosenlundsgatan har vi även en helt ny Magisutställning om ni ska förbi och kika på HAYs utställning där. &tradition (B01:21) hittar ni ute på mässan. Boka gärna in ett möte med någon av våra medarbetare, ni hittar våra kontaktuppgifter här. Vi ser fram emot att träffa er här snart! Hälsningar alla på Gulled


Visit the blog to read more

Gulled – Designbloggarna

By Sara Bergström, torsdag 25 januari 10:54
Gulled – Designbloggarna

Foto: Katriina Mäkinen StudioKaT Trendstefan Camilla Fürst, Anna Elzer Oscarson, Therese Larsson Anna Rådlund, Kajsa Ekelund, Robert Nehme Camilla Julner Designbloggarna drar vinnarna i kvällens utlottning Ulrika Gyllstad och Lotta Ahlvar Jill Leckie, Anna Boussard (Designbloggarna), Kerstin Larsson I förra veckan hade vi ett event tillsammans med Designbloggarna. Otroligt lyckat och roligt att så många kom förbi vårt showroom på Rosenlundsgatan. Vi bjöd på mat från Dr Mat och dryck från Absolut Mix. Andra sponsorer på plats var Kvadrat som även arbetar tätt med HAY, Tarkett, Absolut Art och Blomsterfrämjandet. Under kvällen höll även Trendstefan en del av sin trendspaning för 2018. Designbloggarna.se är en ständigt växande portal med ett stort gäng dedikerade bloggare. Alla har sina egna specifika områden som de på daglig basis publicerar content inom. Allt från glasögon och tapeter till blommor och barnsaker, det gemensamma är att de alla brinner för design. För fler bilder från eventet, gå in HÄR.


Visit the blog to read more

PAVILION – ANDERSSEN & VOLL

By Sara Bergström, tisdag 16 januari 03:46
PAVILION – ANDERSSEN & VOLL

När Anderssen & Voll blev tillfrågad att designa en stapelbar stol för danska Langelinie Pavilion ville duon länka samman byggnadens design från 1950-talet med dagens modernism. Sedd från varje vinkel ger stolen Pavilion en lätt och graciös siluett. De smala armstöden och benen förmedlar en rymlig känsla, matchad med en milt böjd trä faner på sits och rygg. Stolen finns med eller utan armstöd, i träfaner eller stoppad i textil alt. läder vilket gör den möjlig att personifiera.  En nyhet som nu vecka visas upp för fösta gången på IMM Cologne, 15-21 januari, hall 3.2 gång D Nr 010. Nästa mässa för &tradition blir Stockholm Furniture & Light Fair 2018, 6-10 februari. Ni hittar dom i monter B01:21.


Visit the blog to read more

GamFratesi

By Sara Bergström, onsdag 10 januari 09:11
GamFratesi

Foto: GamFratesi Studio Gamfratesi Studio grundades 2006 i Köpenhamn av den danska arkitekten Stine Gam och italienska arkitekten Enrico Fratesi. Utmärkande för duons design är mixen av tradition och nyskapande samt det experimentella förhållningssättet av utvalda material och tekniker. Sin inspiration hämtar de från den klassiska danska möbel och hantverkstraditionen samt det italienska intellektuella och konceptuella tillvägagångssättet. De skapar möbler som speglar tradition samtidigt som de innehåller unika dolda berättelser, symboler och associationer i ett minimalistiskt uttryck. Möbler som illustrerar tillverkningsprocessen, de tekniker som använts samt gränsen mellan harmoni och disharmoni. Duon har designat produkter för många välkända företag som bl.a. Gubi, Cappellini, Porro, Kvadrat, Gebruder Thonet Vienna, Skultuna, Swedese och nu på årets Stockholm Furniture & Light Fair presenterar GamFratesi sitt samarbete tillsammans med HAY. Under mässdagarna kommer dom även hålla ett talk den 7/2 kl 18.00 i vårt showroom på Rosenlundsgatan där HAY ställer ut under årets mässan, så missa inte ett besök hos oss då!


Visit the blog to read more

Børge Mogensen – HAY

By Sara Bergström, fredag 29 december 10:41
Børge Mogensen – HAY

Designade för att återskapa den klassiska FDB möbelkollektionen, J serien från HAY erbjuder en funktionell design född ur den industriella utvecklingen. FDB skapade ett starkt möbelkoncept 1933. Børge Mogensens arbetade som chefsdesigner från 1942 och kopplade ihop FDB möblerna och dess produktion med arkitektonisk möbeldesign. I fokus låg inte detaljerna utan att skapa designade möbler tillgängliga för den stora massan. Den industriella produktionen eliminerade behovet för speciella komponenter och alla stolar fick därför identiska ben. FDB revolutionerade möbelindustrin och är en föregångare till många av Danmarks idag kända design ikoner. HAY reproducerar nu stolar av Børge Mogensens, J41 och J42. En klassisk enkel trästol som kommer i fyra olika utföranden, matt lackad ek, oljad ek, svart och vitt.


Visit the blog to read more