Design Award 2018

By Carin Harrysson, onsdag 19 september 11:13
Design Award 2018

Imorgon, den 20 september avgörs Design Awards 2018. Bland de nominerade för årets möbel hittar vi både Loafer av Space Copenhagen och Silhouette Sofa av GamFratesi. Se mer här. Inte nog med det. En av de nominerade i kategorin årets lampa hittar vi från &tradition, Journey av Signe Hytte. Se mer här.   Finn alla kategorier och nominerade på www.bobedre.dk/design/design-awards.


Visit the blog to read more

Habitare 12-18 september

By Carin Harrysson, tisdag 11 september 12:59
Habitare 12-18 september

Missa inte årets Habitare i Helsingfors Finland! Finlands största möbel- och designevent. Vi är där och visar upp våra kollektioner från HAY, &tradition och Magis. www.habitare.messukeskus.com


Visit the blog to read more

&tradition Courtyard – en gömd oas i hjärtat av Köpenhamn

By Carin Harrysson, torsdag 6 september 11:30
&tradition Courtyard – en gömd oas i hjärtat av Köpenhamn

  Ni har väl inte missat &traditions courtyard? Det danska designföretaget &tradition har flyttat från pappers-ön till hjärtat av Köpenhamn, i en klassisk byggnad från 1913. De har här öppnat sitt nya showroom "Home of a collector" på Kronprinsessegade 4 i Köpenhamn. Här imponerar de med sina fantastiska takhöjder och stora salar. Inte nog med den vackra interiören och exteriören har de också en mysig courtyard och cafe dit du kan komma för ditt morgonkaffe och en lunch, omringad av &tradition's designklassiker. Här skapas en mysig oas med stämningsfull musik, fräscha blommor, örter och plantor som skapar en autentisk bohemisk känsla. Verkligen värt ett besök!


Visit the blog to read more

Summer Design Week

By Carin Harrysson, onsdag 29 augusti 11:06
Summer Design Week

Förra veckan var det Formex och Summer Design Week i Stockholm. Vårt showroom i Stockholm hade uppdaterats och vi hade självklart öppet. Det bjöds på musik från DJ Per Sandström som spelade skivor och det bjöds på mat från Urban Deli , samt var Absolut Art där och visade upp sin konst. Tack för en fantastiskt trevlig vecka och en riktigt rolig kväll!


Visit the blog to read more

Uppdaterat Showroom i Stockholm

By Carin Harrysson, onsdag 22 augusti 02:29
Uppdaterat Showroom i Stockholm

Inför Formex har vi uppdaterat vårt showroom i Stockholm. Välkomna förbi oss på Rosenlundsgatan 38 i Stockholm och ta en titt, vi har öppet under hela Formex 08.00-17.00. Vi har nu även en belysningsavdelning i vårt showroom.


Visit the blog to read more

Missa inte Formex i Stockholm

By Carin Harrysson, torsdag 16 augusti 11:08
Missa inte Formex i Stockholm

Missa inte nordens ledande mötesplats för formgivning och inredningsdesign den 21-24 augusti! Formex startade 1960 och anordnas två gånger per år, vecka 3 i januari och vecka 34 i augusti. Formex har ca 850 utställare per mässa med produkter inom inredning, design, presenter, delikatesser, barnprodukter, mode och accessoarer. Här samlas nationella och internationella inköpare, agenter, grossister, importörer, formgivare, producenter och media från hela inrednings- och presentbranschen. Till Formex kommer runt 23 000 besökare och 650 medierepresentanter varje gång och förutom möjligheten att göra affärer, mötas och se nyheter, bjuder mässan på trender, inspiration och kunskap i form av utställningar och föredrag. Pris: 300:-/person Öppettider: Tisdag 09.30-18.30 Onsdag 09.30-18.30 Torsdag 09.30-18.30 Fredag 09.30-17.00 Vi på Gulled har även uppdaterat vårt showroom och under Formex har vi öppet i showroomet på Rosenlundsgatan 38 i Stockholm, välkommen förbi! Mässvägen 1, Älvsjö | www.formex.se


Visit the blog to read more

GamFratesi

By Carin Harrysson, fredag 10 augusti 11:04
GamFratesi

GamFratesi är en Köpenhamnsbaserad designbyrå som består av arkitekt Stine Gam (född i Danmark 1975) och industridesigner Enrico Fratesi (född i Italien 1978). De möttes när de studerade arkitektur i Italien och grundade då sin designbyrå GamFratesi Studio i Köpenhamn 2006. Med sina dubbla kulturella bakgrunder smälter de klassiska danska hantverkstraditioner ihop med ett tidlöst italienskt intellektuellt och konceptuellt tillvägagångssätt. Deras design karaktäriseras av ett ärligt, naturligt uttryck och en önskan om att kommunicera en historia genom användning av tradition, innovation och funktionalitet. GamFratesi har fått internationellt erkännande och de har utställt arbete över hela världen. För Hay har de bland annat utformat Silhouette Sofa. GamFratesis Silhouette Sofa-serie kännetecknas av den släta kurvan i soffans rygg, som kombinerar en stark karaktär med ett enkelt organiskt uttryck. Med sin definierande detaljer visas soffan kompakt och sparsam för utrymmet, men är ljus och erbjuder generöst med sittplatser. Silhouette Sofa består av soffor i olika storlekar och höjder, ben finns i metall eller massivt trä och ett antal utvalda textiler att välja mellan. De olika konfigurationerna och det starka strukturella språket gör soffan till ett naturligt val för att definiera utrymme och skapa intimitet i stora och små områden i privata och offentliga sammanhang.


Visit the blog to read more

&tradition introducerar Mezcla – En serie av Jaime Hayon

By Carin Harrysson, onsdag 1 augusti 07:14
&tradition introducerar Mezcla – En serie av Jaime Hayon

Ett bord är där människor kommer samman av olika anledningar. Att träffa och diskutera ett ämne, att vara överens, oense eller bara skratta och njuta av varandras närvaro. Det är detta som ligger till grund, att blanda människor, idéer och element som är kärnan i Mezcla, ett bordskoncept av spanska designern Jaime Hayon som kännertecknas av en blandning av exklusiva material. "The Spanish word for "mixture" is Mezcla." - Förklarar Hayon och fortsätter: "For me, it captures the essence of different people coming together and diverse design elements together - in a series of tables where the materials, shapes, and colours could meet and greet, so to speak." - Jaime Hayon Varje komponent är tillverkade i olika material med sin egen struktur, finish och färg. Resultatet är en komposit av kontrast och sammanhållning i en serie bord utan skarpa kanter. Detta betyder att du kan sitta vart du vill och vara lika bekväm. Mezcla borden finns i fyra olika storlekar och material.


Visit the blog to read more

Inga Sempé

By Carin Harrysson, onsdag 25 juli 09:42
Inga Sempé

Inga Sempé föddes 1968 i Paris. Hon har studerat på Les Ateliers - ENSCI i Paris 1993. Hon har jobbat med Marc Newson i Paris efter hennes examen, sedan samarbetade hon under ett par år med Andrée Putman. Inga Sempé började arbeta själv år 2000. Inga Sempés arbetsprocess styrs av intuition, och i den första etappen ritar hon alltid för hand. "Det som inspirerar mig mest är att veta att människor använder mina föremål i deras vardagsliv. Det är här mitt fokus ligger. Skapa enkla mönster med en ljus känsla, som förhoppningsvis kommer att lägga till något nytt för människors dagliga liv." Alla Inga Sempés mönster återspeglar hennes nyfikna, subtila, orubbliga och taktila designmetod med ett unikt och personligt uttryck som många internationella toppvarumärken märkt och omfamnade. Vitrail Mirror Vitrail Mirror Vitrail Mirror Pinorama Board Ruban Mirror


Visit the blog to read more

The HAY vase collection

By Carin Harrysson, onsdag 18 juli 02:17
The HAY vase collection

Ni har väl inte missat HAY's fantastiska och somriga vas-kollektion? En av många fantastiska deisgners och konstnärer är Jessica Hans. Hennes vaskollektion för HAY kombinerar oregelbundna former med sporadiska mönster och färger för att ge var och en ett unikt uttryck. Jessica Hans Vase Iris Vase Moroccan Vase Turkish Cylinder Bottle


Visit the blog to read more