Sommar i Stockholm

By Sara Bergström, tisdag 27 juni 07:48
Sommar i Stockholm

Carousel På restaurang Carousel med utsikt över Gustaf Adolfs Torg, den anrika Operan och Stockholms slott kan du i den eleganta miljön avnjuta en eller flera rätter från kött-/skaldjursmeny. Ett kök med inspiration hämtad från södra Europa. GUSTAF ADOLFS TORG 20, STOCKHOLM | WWW.RESTAURANTCAROUSEL.SE Uniforms for the Dedicated På Södermalm i Stockholm hittar man butiken och det svenska varumärket Uniforms for the Dedicated. Företaget startade 2008 av ett gäng snowboardåkare och med kreativa sinnen har de utvecklat varumärket och gör idag herrmode av naturens resurser. De blandar tidlösa silhuetter och lekfullhet och tillverkar i organiskt, biobaserat och återvunnet material. KRUKMAKARGATAN 24, STOCKHOLM | WWW.UNIFORMSFORTHEDEDICATED.COM Grandpa På flera ställen i Stockholm finner du klädbutiken Grandpa där de sedan 2003 bidragit med en annorlunda typ av shopping. Grandpa är en butik som värderar service, atmosfär och inspiration högt, så om du har vägarna förbi någon av deras butiker rekommenderar vi starkt att du kikar in. SÖDERMANNAGATAN 21, STOCKHOLM – FRIDHEMSGATAN 43, STOCKHOLM – GAMLA BROGATAN 32, STOCKHOLM | WWW.GRANDPASTORE.COM Josef Frank – Against Design På Skeppsholmen i Stockholm hittar du under sommaren en av de mest heltäckande utställningar som gjorts om den världsberömda arkitekten och formgivaren Josef Frank. Du tar dig runt i en miljö av Josef Franks banbrytande arkitektur samt färgsprakande mönster och möbler. EXERCISPLAN 4, STOCKHOLM | WWW.ARKDES.SE Tak Ta dig upp 48 meter över havet och njut av Stockholms silhuett på den nyöppnade terrassen Tak. Över jorden, under himlen serveras Nordisk-japansk mat och välgjorda drinkar skapade med glädje. BRUNKEBERGSTORG 4, STOCKHOLM | WWW.TAK.SE


Visit the blog to read more

HAY Kitchen Market

By Sara Bergström, tisdag 20 juni 08:00
HAY Kitchen Market

HAY utökar sitt sortiment till hösten med HAY KITCHEN MARKET. En kollektion köksaccessoarer som Mette HAY, grundare och kreativ chef på HAY, och den danske kocken Frederik Bille Brahe har handplockat genom resor runt om i världen. Kollektionen innehåller allt du behöver till köket och lite till, som handgjorda glas från Marocko, karaffer från Indien, tvättsvampar från Japan och tvål från Frankrike. I kollektionen ingår också produkter som designats av HAY, BIGGAME, Shane Schneck, Clara Von Zweigbergk, Richard Woods och George Sowden. Under Milano Design Week 2016 där Mette och Frederik tillsammans arbetade med ett café inspirerades de att utforska och definiera vad som gjorde ett funktionellt och intressant kök. Mettes och Frederiks olika bakgrunder och den delade passionen för kvalitet och design ledde till en kollektion som är baserad på funktion och relevans för människor i alla olika stadier i livet. Kollektionen innehåller vardagliga köksartiklar som krukor, pannor, rivjärn, skärbrädor samt tallrikar, koppar, glas och bestick. Produkterna kommer att lanseras i augusti/september på fem olika platser runt om i världen, MoMA i New York, Hay House i Köpenhamn, Picasso Museum i Paris, Hay House i Oslo och Selfridges i London. Så håll utkik!


Visit the blog to read more

Sommarfest i Helsingfors

By Sara Bergström, torsdag 15 juni 10:00
Sommarfest i Helsingfors

I förra veckan hade vi sommarfest i vårt showroom i Helsingfors. Vi hade många härliga gäster på plats trots att vädret inte visade sig från sin bästa sida. Det var en fantastisk kväll med härlig stämning. Vi bjöd på mat från Story som serverade T-burgare, Portobello burgare och Falafel pita direkt från grillen. Till maten bjöds det på Moritz öl och viner från Viinities urval. Desserten var Patisserie Teemu & Markus chokladkex burgare från Vanhan Porvoon jäätelötehdas. Stor tack till alla som kunde komma förbi oss!


Visit the blog to read more

News &tradition 2017

By Sara Bergström, tisdag 13 juni 10:07
News &tradition 2017

Under 3 Days of Design presenterade &tradition många fina nyheter inför hösten 2017. Den nya modulsoffan ISOLE är ett designsamarbete mellan Oki Sato / Nendo & Luca Nichetto, två designers från två olika kulturer. Oki Sato, grundare av Tokyo baserade designstudion Nendo, och Lucha Nichetto italiensk designer / grundare av Stockholmsbaserade Nichetto Studio hittade ett nytt sätt att samarbeta trots det långa avståndet. De skapade ISOLE via en process för att utbyta idéer inspirerad av den japanska poesiformen Tanka. Där tanken är att en person börjar en dikt och en annan slutför den. Se mer om designsamarbetet i filmen om ISOLE - Nendo/Nichetto HÄR! “I was thinking of soft, organic forms like pebbles, stones, drops of water, islands, but I had no idea how they could connect and become furniture. I did a sketch, took a photo with my iPhone and sent it to Luca.” - Sato. “I am from Venice so I know about islands, when I saw the first sketch I realized that these islands needed bridges. So I designed the armature as a bridge to connect the islands into individual seats, and each seat into a modular sofa.” - Nichetto ISOLE, betyder öar på italienska, är en helt unik soffmodul som möjliggör en mängd olika kombinationer och variationer.


Visit the blog to read more

3 Days of Design

By Sara Bergström, fredag 9 juni 12:59
3 Days of Design

I förra veckan var det 3 Days of Design i Köpenhamn, HAY och &tradition var självklart med under dagarna. HAY hade sin visning i fantastiska lokaler på Lindencrones Palæ. Där presenterades HAY KITCHEN MARKET, Mette HAY och kökschefen Frederik Bille Brahe som driver en krog i Köpenhamn har under ca 1 års tid genom resor till olika platser i världen hittat produkter till kollektionen. Idén är att erbjuda prisvärda och kvalitativa köksprodukter till slutkund och även restauranger då Frederik hade som krav att alla produkter skulle vara av toppkvalitet då inspirationen är hämtad från just köksvärlden. HAY visade även upp den nya möbelserien Pyramid Table och Result Chair. Kollektionen är en nylansering tillsammans med det holländska företaget Ahrend av stolar och bord designade av Friso Kramer and Wim Rietveld på 50-talet. &tradition öppnade upp sitt showroom på Papirøen och presenterade bl.a. en ny modulsoffa ISOLE med design av Nendo & Luca Nichetto. Magiskt fin! Nytt till hösten är även soffan Cloud High Back av Luca Nichetto, Cloud soffan med extra hög rygg för ljudabsorbering till offentliga rum. Jaime Hayons Catch har utökats med en barstol, ett bra komplement med en barpall med hög sittkomfort. Många spännande nyheter helt enkelt! För mer info och bilder gå in på vår press sida eller www.hay.dk och www.andtradition.com.


Visit the blog to read more

Sommarfest i Stockholm

By Sara Bergström, onsdag 7 juni 10:35
Sommarfest i Stockholm

Förra veckan hade vi vår årliga sommarfest på Rosenlundsgatan i Stockholm. Det kom som vanligt mycket trevligt folk och blev en otroligt härlig kväll med bra mingel! Vi bjöd på mat från Doktor Mat som serverade sin fantastiska sesam- och misolax med svartris. Doktor Mat levererar alltid smaksäker, naturlig och hälsosam snabbmat som håller dig frisk! Vilket vi gillar. Till det bjöds det vin och Tusker öl. Stor tack till alla som kom förbi oss! Imorgon torsdag 8/6 är det dags för nästa sommarfest, denna gång är det Helsingfors som ordnar med party! Hoppas vi ses där!!


Visit the blog to read more

The power of design – Magis

By Sara Bergström, torsdag 1 juni 11:51
The power of design – Magis

Barbara Minetto (Marketing Director) och Alberto Perazza (CEO) från Magis. Under designveckorna i New York arrangerade Design Pavilion™ NYC ett fem dagar långt kulturevent i New York (18-22 maj). En interaktiv utställning med syfte att ta design och innovation till nyrenoverade Times Square. Magis medverkade och ställde ut ett större antal Spun (design Thomas Heatherwick) på Times Square till allmänhetens förfogande. Spun verkar som modern skulptur stillastående och den ergonomiska formen leder inte bara till interaktivitet utan fungerar även som bekväm sittplats hur den än roteras. Människor som gungade sida vid sida eller snurrade runt i cirklar gav både liv och rörelse till det offentliga rummet. En interaktiv utställning med Times Square som lekplats! För mer inspirerande läsning, gå in på www.design-pavilion.com.


Visit the blog to read more

HAY Klassiker

By Sara Bergström, tisdag 30 maj 10:51
HAY Klassiker

Other one av Leif Jørgensen Nobody av Komplot Design Hee av Hee Welling Hee stolen är som en streckritning i metall som slingrar sig i snygga raka linjer och skapar en enkel stol i tre versioner; bar, lounge och vanlig stol. Metalltråden är lackerad, vilket gör den rostbeständig och perfekt för utomhusbruk. Loop Stand Table av Leif Jørgensen JW01 CHAIR av Jakob Wagner Danska HAY grundades 2002 av Rolf och Mette HAY, med ambitionen att skapa moderna möbler. Genom samarbeten med designers som Hee Welling, Leif Jørgensen, Jakob Wagner och många fler finns idag produkter som Hee, Loop bordet, Loop stand, JW01, Other one och Nobody kvar i kollektionen sedan starten 2002. Hållbar design!


Visit the blog to read more

Vårfest hos Gulled i Göteborg

By Sara Bergström, tisdag 23 maj 07:56
Vårfest hos Gulled i Göteborg

Förra veckan hade vi en fantastisk fest hos Gulled i Göteborg, vädret kunde verkligen inte bli bättre än vad det var. Vi dukade upp ett långbord med mat från Spira food som serverade en god ramen som innehöll mjukbakad svensk fläsksida, nori, miso, råhyvlade vårprimörer, rostad shiitake från Östra Gärdegård. Till det serverades det mjukbakat eko-ägg, nudlar, fläskbuljong samt sotad färsklök. Trevliga killar som drev cateringen och som presenterade maten på ett riktigt bra sätt. Det bjöds på öl och vin och vi alla som var där hade en riktigt trevlig men framförallt rolig kväll tillsammans. Tack alla som kom förbi och förgyllde vår kväll! Och tack till Spira food för toppen mat! Nästa Gulledfest är på torsdag i nästa vecka 1/6 i Stockholm. Har du inte anmält dig redan gör gärna det till event@gulled.se Hoppas vi ses i Stockholm!!


Visit the blog to read more

Gulled & HAY firar 10 år

By Sara Bergström, torsdag 18 maj 02:39
Gulled & HAY firar 10 år

Henric och Rolf under pingis turnering Sverige vs Danmark, 3-0 till Jo Rolf Hay blåser upp Plopp pallen på första mässan med HAY Johan och Rolf under firandet av Gulled+HAY 10 år Susanne och Bodil under firandet av Gulled+HAY 10 år Mette och Rolf HAY Italien Milano året är 2006. Bodil, Henric och Johan spatserar på stadens gator och tar sikte på Superstudio för att se om de kan hitta några nya eventuella samarbetspartners. Där ser dom HAY för första gången, ett danskt varumärke med ett fåtal möbler som Hee, Loop bordet, Loop stand, JW01 och Other one som fångar deras intresse. HAY visar inget intresse för ett samarbete men under hösten 2006 ringer Gulled upp HAY och presenterar sig på nytt och det bokas ett möte i Köpenhamn. Henric och Johan träffar Rolf och Mette Hay, som grundat företaget 2002, och kommer fram till ett beslut om att börja sitt samarbete efter möbelmässan 2007. Responsen på den svenska marknaden vart positiv och det visade sig finnas ett enormt sug efter produkterna som aldrig upplevts tidigare med andra varumärken som presenterats för första gången. Första ordern kom i februari 2007 på 2st Round one och det var startskottet på en fantastisk resa. Under åren som gått har HAY alltid visat ett stort mod att våga prova nya produktnischer. Först mattor, sen accessoarer etc. De har varit ett sant nöje att följa deras utveckling på nära håll, att se hur hårt de arbetar och månar om sitt varumärke. Att ständigt förändra och förmedla HAY som en helhetsbild trots att de idag säljer allt från suddgummin, saxar, paraplyer till soffor är utmaningen i detta. Det har varit 10 otroligt roliga år. En fantastisk resa som tagit oss mycket längre än vad kunde tänka oss den soliga april dagen i Milano för 11 år sedan. Vi är oerhört tacksamma för deras hårda arbete och förväntansfulla på vad de kommande åren har att erbjuda. So far so good /Gulled


Visit the blog to read more