Höstfest i Göteborg

By Sara Bergström, tisdag 17 oktober 02:42
Höstfest i Göteborg

Foto: Dan Nordgren Stort tack till alla som kom förbi oss på vår höstfest i Göteborg i förra veckan! Det var minst sagt fullt ös på Drottninggatan 13 såväl inne som ute på vår fina innergård! Det bjöds på matlådor med rostad sötpotatis, lime, svarta bönor, sotad majs och annat gott från Spira. I lokalen blandades skratt med musik som Victor, Frida och Maja från New Order Arkitektur stod för. Vi hade även besök av Susanne H. Østergaard från HAY. En riktigt rolig kväll och vi hoppas att ni hade en lika trevlig kväll som vi! Vi kanske ses på vår nästa fest i Stockholm, Rosenlundsgatan 38, på torsdag 19/10! Har du inte anmält dig än så kan du göra det genom att maila oss på info.stockholm@gulled.se.


Visit the blog to read more

Höstfest i Malmö

By Sara Bergström, tisdag 10 oktober 08:00
Höstfest i Malmö

Jenny och Niklas Madsen från Superlab I förra veckan hade vi höstfest i Malmö! En otroligt lyckad kväll! Michelin kocken Karim Khouani från restaurang Sture serverade fantastisk mat med allt från ostar, charkuterier till små söta macarons. Niklas & Jenny Madsen från Superlab höll en föreläsning om deras uppmärksammade projekt Museum of Failure. Våra vänner på SUPERLAB har även skrivit boken Playful Office, en bok om hur man lyfter fram design och lekfullhet som vägen till lönsamma och utvecklande organisationer. Vi kommer även att få besök av Madsens under vår fest i Stockholm den 19/10 samt i Finland den 26/10 för en spännande föreläsning om Playful Office. Har du glömt att anmäla dig till våra fester så gör du det här, Göteborg, Stockholm och Helsingfors. Stort tack till alla som kom förbi oss i torsdag!


Visit the blog to read more

SUPERLAB

By Sara Bergström, tisdag 3 oktober 08:23
SUPERLAB

Våra vänner på SUPERLAB har skrivit boken Playful Office. En bok om hur man lyfter fram design och lekfullhet som vägen till lönsamma och utvecklande organisationer. SUPERLAB är en konstellation av psykologer, forskare, inredningsdesigners, produktutvecklare och datornördar, enligt dom själva och ett av dom mest intressanta företagen gällande design enligt oss. -Friska medarbetare är glada medarbetare, förklarar Jenny Madsen inredningsdesigner och en av medförfattarna till boken Playful Office. På höstfesten i Stockholm (19/10) & Helsingfors (26/10) har vi bjudit in Niklas och Jenny Madsens för en spännande föreläsning om boken. På vår höstfest i Malmö nu på torsdag 5/10 kommer vi ha en föreläsning av Madsen - Museum of Failure som är en uppmärksammad utställning med en samling intressanta och innovativa misslyckanden. En utställning som öppnar igen på Dunkers Kulturhus i Helsingborg i april 2018. Läs mer om utställningen här i ett tidigare inlägg. Har du glömt att anmäla dig till våra fester så gör du det här, Malmö, Göteborg, Stockholm och Helsingfors. På Adlibris alt. Bokus kan du köpa boken!


Visit the blog to read more

Magisresa – Venedig

By Sara Bergström, onsdag 27 september 01:25
Magisresa – Venedig

I förra veckan var vi iväg med kunder till Italien för att besöka Magis. I Torre di Mosto på den italienska landsbygden ca 6 mil från Venedig ligger Magis huvudkontor. En magnifik byggnad som rymmer kontor, lager och showroom. Vi fick bl.a. en rundtur i lokalerna och en presentation av höstens nyheter som Officina, Brut, Bureaurama och Sequoia. Sen dukades det upp en fantastisk lunch med italienska delikatesser ute på den gröna innergården i strålande sol. Efter lunchen, mätta och glada, besökte vi verkstaden där Officina serien, design Ronan & Erwan Bouroullec, tillverkas. Vilket hantverk! Vi fick se hur arbetet går till för att ta fram varje liten del som skapar ramverket till Officina stolen, soffan, borden och pallen. Magiska middagar avslutades med en båttur genom Venedigs kanaler. Stort tack till alla som var med oss på resan! Vi är enormt tacksamma och glada för att ni följde med och gjorde denna resa så himla härlig! Hälsningar Gulled


Visit the blog to read more

Stockholm Showroom Höst 2017

By Sara Bergström, tisdag 19 september 08:08
Stockholm Showroom Höst 2017

Efter sommaren uppdaterade vi vårt showroom i Stockholm med nyheter från våra varumärken HAY, &tradition och Magis. Så kom gärna förbi oss på en kaffe på Rosenlundsgatan 38 och inspireras bland höstens produkter. Fotografen Henric Nero fotade av vår nya utställning. Henrik är en fantastisk inredningsfotograf med fokus på bostadsförsäljning och reportage, han arbetar även som stylist och driver sin blogg på Residence. Missa inte att kika in på hans instagram konto @henriknero för inspiration, hans inriktning är skandinavisk inredning, modern som klassisk. Här delar han med sig av bilder från sitt arbete, projekt samt ger tips på hur man blir en bättre fotograf.


Visit the blog to read more

Museum of Failure

By Sara Bergström, tisdag 12 september 11:05
Museum of Failure

Museum of Failure är en uppmärksammad utställning med en samling intressanta och innovativa misslyckanden som Itera - plastcykeln, Twitterdosan, cash-kortet och Harley Davidson-parfymen för att nämna några. Utställningen presenterar över 70 misslyckade produkter och tjänster från hela världen. Var och en av dem ger en unik insikt i den riskfyllda innovationsbranschen. Merparten av alla innovationer misslyckas faktiskt. Vad händer då när man samlar en del av dessa innovationer i samma utställning? Det blir både väldigt roligt, och dessutom mycket lärorikt! Samuel West, mannen bakom projektet Museum of Failure, är leg psykolog och doktor i organisationspsykologi och knuten till Helsingborg företaget Superlab. Den som inte vågar misslyckas kan inte vara kreativ, anser Samuel West, som just nu är besatt av misslyckade innovationer. Press världen över har uppmärksammat utställningen och Samuel West har medverkat i Skavlan, TV4:s Nyhetsmorgon och i alla stora tidningar från Svenska Dagbladet och Dagens Industri till New York Time, BBC, Washington Post. Utställningen visas på Kulturhotellet i Helsingborg fram till den 15e september och kommer sen att flytta till Dunkers Kulturhus till våren 2018. Så missa inte ett besök, här kan du läasa mer om Museum of Failure.


Visit the blog to read more

Gulled Open 2017

By Sara Bergström, onsdag 6 september 09:14
Gulled Open 2017

Gulled Open gick av stapeln 25 augusti. Vi samlades på Bokskogens GK på förmiddagen och fick en trevlig dag, med blandat spel och fantastiskt sällskap. Stort grattis till Eva Nyquist som tog hem segern i Gulled Open 2017! Nedan kommer lite bilder från dagens begivenheter. Eva Nyquist slutsegraren efter 18 hål där hon dominerade från 3:e hålet och framåt :) Stort tack för trevligt sällskap och en underhållande eftermiddag. Eva Nyquist: 35p Henric Gulled: 34p Calle Gulled: 34p Jörgen Hansson: 33p Resterande: 32p Snygg pose för bästa hantverkaren i Södra Sverige, Jörgen Hansson, stabil spelare som alltid gör en glad. Lagbild från Sluthålet. Lycklig kvartett efter 18 intressanta hål. The Untouchables, Alexander, Jörgen och Jens, blev en tung runda med många skratt och intressanta resultat. Bild på 3 snygga gentlemen, Joel Rickard och Victor. Rickard som precis börjat spela visade vägen och levererade fina chippar samt bra närspel. Stort tack för en fantastisk dag! Hoppas vi ses nästa år! :)


Visit the blog to read more

Formex veckan

By Sara Bergström, tisdag 29 augusti 11:49
Formex veckan

Stort tack för en fantastisk vecka! Många härliga människor kom förbi vårt showroom och det är vi otroligt tacksamma för. Kul också att vi fått så positiv feedback på våra nyheter från både kunder och press. Extra roligt och spännande att för första gången visa upp HAY Kitchen Market som nu också lanserats på MoMA Design Store i New York. Kommer ett bildregn från HAY - MoMA lanseringen i ett separat inlägg här snart så håll utkik. Vi presenterade även HAY nyheter som Result Chair och Pyramid Collection, designade av Friso Kramer och Wim Rietveld på 50-talet, även det en mycket uppskattad kollektion. Som nu finns på plats i vårt showroom på Rosenlundsgatan 38 i Stockholm. Från &tradition visade vi upp den nya soffmodulen Isole, design Luca Nichetto och Nendo, Cloud High Back och Moor Rug i nya färger som nu även finns i vår nya utställning. Så kom gärna förbi oss och kika!


Visit the blog to read more

Chair one – Magis

By Sara Bergström, onsdag 23 augusti 09:46
Chair one – Magis

Chair One, design Konstantin Grcic 2003 för Magis, är en helt unikt stol. Skalet i gjutet aluminium är uppbyggt med en serie geometriska triangulära element förenade med varandra i vinklar byggd likt en fotboll för att skapa en tredimensionell form. Allt detta uppnås genom att utnyttja potentialen för formgjutning, vilket är en exakt teknik som gör att komplexa tredimensionella former kan erhållas från metall. Stolen finns i två versioner, en stapelbar stol med aluminium ben och en fast/svängbar stol med en cementbas och fungerar både i inomhus- som utomhusmiljö. Konstantin Grcic har designat fler produkter för Magis, 360° Chair, Jerry-The wild bunch, Sam Son, Traffic serien och Venice. Kika in här för att läsa mer om Grcics design.


Visit the blog to read more

Formex – Gulled

By Sara Bergström, tisdag 15 augusti 11:46
Formex – Gulled

Under sommaren har vi stylat om hela vår utställning och fått in nyheter från våra varumärken HAY, &tradition och Magis. Nyheter från HAY till hösten är HAY Kitchen Market, en kollektion köksaccessoarer framtagna av HAYs grundare Mette Hay och kökschefen Frederik Bille Brahe. Genom resor till olika platser i världen har Mette och Frederik hittat produkter till kollektionen. Idén är att erbjuda prisvärda och kvalitativa köksprodukter till slutkund och även restauranger då Frederik hade som krav att alla produkter skulle vara av toppkvalitet då inspirationen är hämtad från just köksvärlden. Kollektionen kommer endast att finnas på plats att se i showroomet under själva Formexveckan för att sen dra vidare till nästa mässa. Nytt är även Result Chair och Pyramid Collection, en nylansering av stolar och bord i samarbete med holländska Ahrend. Möbelserien är designade av Friso Kramer and Wim Rietveld på 50-talet. I &traditions utställning visar vi upp nyheter som Isole av Luca Nichetto & Nendo, Cloud High Back och Catch Bar Stool. Vad händer under veckan? Tisdagen den 22/8 har vi pressfrukost 9.30 samt presslunch 12.00, är du intresserad av att gå maila Sara Bergström på sara.b@gulled.se och anmäld dig, glöm inte att meddela eventuella önskemål. Vi har extra förstärkning i vårt showroom så kom gärna förbi på en kaffe. Vill du boka in ett möte med någon av våra säljare, hittar du kontaktinformationen här. Hoppas vi ses!


Visit the blog to read more