Puppy Charity # Area – Magis

By Sara Bergström, tisdag 12 december 10:55
Puppy Charity # Area – Magis

Magis stödjer välgörenhetsinitiativet #hoffnungswauwau av AREA i Salzburg Tyskland med 100 st Puppy (design av Eero Aarnio). Puppy har designats om av 100 st österrikiska designers, artister och arkitekter och en speciell Puppy designades även om av Eero Aarnio själv. Den 13 december startar auktionen som äger rum på den österrikiska kanalen ORF under 24 timmar. Pengarna från insamlingen kommer att doneras till en av de största österrikiska välgörenhetsorganisationerna "Licht ins Dunkel" (ljus i mörkret). För mer information om projektet gå in här, fler bilder på Puppy titta in på AREA Create Identitys instagram.


Visit the blog to read more

Vi söker personal till vårt huvudkontor i Malmö

By Sara Bergström, tisdag 5 december 10:32
Vi söker personal till vårt huvudkontor i Malmö

Vill du vara en del av ett dynamiskt företag som säljer produkter från spännande varumärken som HAY, &tradition och Magis? Sales Retail – som innesäljare är du ansvarig för order- och offerthantering för dina kunder inom butikssegmentet. Du hanterar införsäljning via telefon, mail och på mässor, har löpande kontakt med kunder om deras beställningar och stöttar butikerna i deras försäljning till slutkund. Du har koll på nya produkter i våra leverantörers sortiment och presenterar dessa för kunderna. För rätt person ingår även ansvar för vårt showroom i Malmö. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av B2B- eller B2C-försäljning, vana av att arbeta i digitala affärssystem (vi använder Visma Business) och förståelse för varuflöden. Du har stor kunskap om och intresse för möbler och inredning, är utåtriktad, social och självklart mån om att ge bästa möjliga service till dina kunder. Ansök idag genom att skicka CV och personligt brev till Anders Jönsson. Sales Support – i syfte att samla våra administrativa funktioner i Malmö utökar vi nu gruppen som stöttar säljare och innesäljare. Tillsammans med kollegor sköter du reklamationshantering, beställningar, orderbekräftelser, leveransbevakning, enklare order- och offerthantering samt kontakt med mindre kunder. På sikt kommer du sannolikt vara huvudansvarig för något av dessa områden men det är viktigt att du är en lagspelare som snabbt kan hoppa mellan arbetsuppgifter. Har du tidigare arbetat med kundservice eller administration på hög nivå och förstår hur delar hänger samman så tror vi att du kan passa för denna tjänst. Det är viktigt att du är van att kommunicera via både telefon och mail och att du har stor erfarenhet av digitala system. Ansök idag genom att skicka CV och personligt brev till Linnea Gillberg. Läs mer om Gulled på vår hemsida, www.gulled.se.


Visit the blog to read more

Brut – Konstantin Grcic

By Sara Bergström, tisdag 28 november 12:40
Brut – Konstantin Grcic

Konstantin Grcic, född 1965 i München, började som lärling i ett möbelsnickeri på The John Makepeace School (Dorset, England) och studerade därefter industridesign vid Royal College of Art, London. 1991 startade han sin egen studio Konstantin Grcic Industrial Design (KGID) i München och har sedan dess utvecklat möbler, produkter och belysning för flera av dagens ledande företag inom design så som Authentics, BD Ediciones, ClassiCon, Flos, Magis, Mattiazzi, Muji, Nespresso, Plank, Serafino Zani, Thomas-Rosenthal och Vitra. För Magis har han designat ett flertal produkter som Chair One, Traffic, Sam Son. Nu är han aktuell med den nya kollektionen BRUT. Utgångspunkten för detta projekt var den specifika tillverkningsmetoden och valet av material. Gjutjärn är ett material som kombinerar styrka med stor vikt. Så starkt att det används för att bygga broar ett användningsområde som varit en stor inspirationskälla till BRUT serien. Kollektionen innehåller produkter som bord, 2-sits och 3-sits soffa, fåtölj, benbockar och bänkar i flera olika modeller.


Visit the blog to read more

Design stories – &tradition

By Sara Bergström, tisdag 21 november 01:28
Design stories – &tradition

&tradition strävar efter tidlös design, genom att både lyfta fram välkända formgivare och välkomna nya för att skapa framtida klassiska ikoner. Hantverk möter konst. Funktion möter form. Material möter potential. Nordiska traditioner och arv. &tradition syftar till att förena alla dessa värden till modern design, omforma, omdefiniera och återuppfinna material, tekniker och former. &tradition väljer samarbetspartners med omsorg och kollektionen idag består av produkter designade av ARNE JACOBSEN, JØRN UTZON, VERNER PANTON, SAMI KALLIO, LEX POTT, ALL THE WAY TO PARIS, BENJAMIN HUBERT, JAIME HAYON, LUCA NICHETTO, MIA HAMBORG, NORM.ARCHITECTS, ONTWERPDUO, SAMUEL WILKINSON, SOFIE REFER, SPACE COPENHAGEN, STUDIO VIT, VICTOR VETTERLEIN, ANDREAS BOZARTH FORNELL, SEBASTIAN HERKNER, HARRI KOSKINEN. NENDO & LUCA NICHETTO. Läs mer om &tradition och deras designsamarbeten i &tradition Composed .


Visit the blog to read more

HAY+Ahrend Result Chair / Pyramide Table

By Sara Bergström, tisdag 14 november 11:37
HAY+Ahrend Result Chair / Pyramide Table

Friso Kramer och Rolf Hay Original bilder från Ahrends arkiv Result Chair och Pyramid Table designades av Wim Rietveld och Friso Kramer på 50-talet när dom arbetade på det holländska företaget Ahrend. Kollektionen betraktades som en triumf med sin innovativa användning av plåt när den lanserades och har nu nylanserats av HAY och Ahrend tillsammans. Hållbar design, utmärkt funktionalitet och estetisk enkelhet är det som gjort att den använts i miljöer över flera generationer. Både som kollektion och enskild produkt är den unik med sparsam användning av material och enkla konstruktion samtidigt som produkterna är lätta och enkla att flytta runt. Result har en tunn stålbas och sits/rygg i ek som skapar maximal flexibilitet, lätthet och styrka i kombination med minimalistisk design. Stolen som ursprungligen var populär på skolor runt om i Holland under 50-talet bevisar att den idag kan användas i både offentliga som privata sammanhang. Kollektionen finns i olika träslag och färger och ramens design kopplar samman produkterna visuellt. Pyramid består av bord, skrivbord och bänk. Här hittar ni mer information om Result Chair och Pyramid Table. Result/Pyramid Produktkatalog


Visit the blog to read more

Bouroullec för Magis

By Sara Bergström, tisdag 7 november 10:14
Bouroullec för Magis

Bröderna Ronan & Erwan Bouroullec är designerduon som skapat bl.a. Officina serien (2014) för Magis. På Salone del Mobile Milano 2017 presenterades Magis nya produkter i Officina serien som Sofa 2seater/3seater, Bench, Armchair och Ottoman. Även Chair och Low Chair kommer nu i nya lite mjukare material som trä och textil som tillsammans med det hårda smidesjärnet skapar en fin kontrast. Ronan (född 1971) och Erwan Bouroullec (född 1976) har arbetat tillsammans i ca femton år och har sin bas i Paris. Oavsett vem som ligger bakom en idé så står de båda som formgivare. Anledningen är att det är omöjligt att ange vem som gjort vad då de båda bidrar till helheten. Tillsammans har de förvandlat designindustrin och erbjudit nya perspektiv på både material och syfte. För Magis har Bouroullec även designat Baguette, Steelwood, Striped och Theca. Här hittar du en översikt på alla nyheter från Magis 2017.


Visit the blog to read more

Höstfest i Helsingfors

By Sara Bergström, onsdag 1 november 01:48
Höstfest i Helsingfors

Foto: Meri-Kaisla Ketola I förra veckan hade vi vår sista höstfest för 2017 och även sista festen i vårt showroom på Telakkakatu i Helsingfors / Finland. Vi flyttar nu in i nya härliga lokaler på Eteläranta 14, så nästa gång ses vi där! Trots höstväder kom många härliga människor förbi och firade med oss. Vi bjöd på mat från våra vänner på Story som serverade härliga pajer och sallader. Jenny och Niklas Madsen från Superlab höll en föreläsning under kvällen om boken Playful Office och den uppmärksammade utställningen Museum of Failure, mycket uppskattat! Stort tack till alla som kom förbi oss i förra veckan!


Visit the blog to read more

Höstfest i Stockholm

By Sara Bergström, onsdag 25 oktober 11:42
Höstfest i Stockholm

I förra veckan hade vi höstfest i vårt showroom på Rosenlundsgatan i Stockholm. Otroligt kul att så många av er kom förbi på ett glas vin och njöt av den goda varma nudelsoppan som serverades av Doktor Mat. Roligt också att ni uppskattade föreläsningen Playful Office med Jenny och Niklas Madsen från Superlab. Boken som poängterar vikten av design och lekfullhet som vägen till lönsamma och utvecklande organisationer. -Friska medarbetare är glada medarbetare, förklarar Jenny Madsen inredningsdesigner och en av medförfattarna till boken. Stort tack även till Myggan som stod för musiken under kvällen. Vi kanske ses på vår nästa fest i Helsingfors på torsdag 26/10! Har du inte anmält dig än så kan du göra det genom att maila oss på info.helsinki@gulled.se.


Visit the blog to read more

Höstfest i Göteborg

By Sara Bergström, tisdag 17 oktober 02:42
Höstfest i Göteborg

Foto: Dan Nordgren Stort tack till alla som kom förbi oss på vår höstfest i Göteborg i förra veckan! Det var minst sagt fullt ös på Drottninggatan 13 såväl inne som ute på vår fina innergård! Det bjöds på matlådor med rostad sötpotatis, lime, svarta bönor, sotad majs och annat gott från Spira. I lokalen blandades skratt med musik som Victor, Frida och Maja från New Order Arkitektur stod för. Vi hade även besök av Susanne H. Østergaard från HAY. En riktigt rolig kväll och vi hoppas att ni hade en lika trevlig kväll som vi! Vi kanske ses på vår nästa fest i Stockholm, Rosenlundsgatan 38, på torsdag 19/10! Har du inte anmält dig än så kan du göra det genom att maila oss på info.stockholm@gulled.se.


Visit the blog to read more

Höstfest i Malmö

By Sara Bergström, tisdag 10 oktober 08:00
Höstfest i Malmö

Jenny och Niklas Madsen från Superlab I förra veckan hade vi höstfest i Malmö! En otroligt lyckad kväll! Michelin kocken Karim Khouani från restaurang Sture serverade fantastisk mat med allt från ostar, charkuterier till små söta macarons. Niklas & Jenny Madsen från Superlab höll en föreläsning om deras uppmärksammade projekt Museum of Failure. Våra vänner på SUPERLAB har även skrivit boken Playful Office, en bok om hur man lyfter fram design och lekfullhet som vägen till lönsamma och utvecklande organisationer. Vi kommer även att få besök av Madsens under vår fest i Stockholm den 19/10 samt i Finland den 26/10 för en spännande föreläsning om Playful Office. Har du glömt att anmäla dig till våra fester så gör du det här, Göteborg, Stockholm och Helsingfors. Stort tack till alla som kom förbi oss i torsdag!


Visit the blog to read more