Coll Blanc, Grandvalira



  • Location: Andorra
  • Client: Coll Blanc Grandvalira
  • Made by: Stone
  • Year: 2015

Coll blanc’s remodeling was something that had to be done with much care. It is an emblematic building, with 360º views over a snowed valley where you can feel as floating over the clouds.

We wanted to provide it with warmth and color because such a space surrounded by glass was tremendously cold. We wanted to emphasize the location literally embedded in the mountain. This way we have designed all of the elements with prismatic shapes, to highlight the fact that everything comes out of the rocks. At the same time, we have worked with plywood in its natural color that together with the chosen fabric provides the space with the wanted warmth.

Another fact that we wanted to strength was its radial distribution. It is a building with a circular shape and we were looking to offer panoramic views from the very first moment generating volumes, textures and colors that end up in the same point.

The austerity and the election of different materials as concrete, natural pinewood and fabrics, make from this project an inspiring space captured at a glance and that fits into the environment making the user feel part of it.

Chair One 4 leg base
Chair One 4 leg base Magis
Rec. 2850 SEK vat excluded
Rec. 3562 SEK vat included
Stool One
Stool One Magis
Rec. 2500 SEK vat excluded
Rec. 3125 SEK vat included