Sommartips från Gulled i Skåne

By Carin Harrysson, måndag 1 juli 11:37
Sommartips från Gulled i Skåne

Sommaren är här och kanske ska du ha din semester snart, eller kanske redan gått på semester. Därför vill vi ge lite tips om utflykter i det vackra Skåne! 1. Talldungen Talldungen på Österlen är ett helt fantastiskt ställe att både bo på och äta vid. Helt klart värd ett besök och övernattning.Talldungen, hotell och restaurang Bengtemöllevägen 7, Brösarp www.talldungen.se   2. Örum 119 Ett annat ställe som också är helt klart värt ett besök när ni ändå är på Österlen är Örum 119. Örum 119 kan ni också spendera en natt på, men om inte det tycker vi verkligen att ni ska prova deras goda Pizza och en glass ! Örumsvägen 119, Löderup www.orum119.se   3. Ven En annan härligt sommarutflykt är att besöka Ven – Pärlan i Öresund! Ven kan du både vandra runt, eller hyra en cykel och cykla runt ön, samt självklart avnjuta god mat på bland annat Pumpans Café och restaurang. www.upplevven.se Finns flera sätt att ta sig hit: www.upplevven.se/resa-cykla-ven/   4. Söderåsens Nationalpark Söderåsens Nationalpark klassas nog som Skånes bästa nationalpark! Strax öster om Helsingborg möts du av bokskogskläddda åsar, dramatiska dalar och strömmande vattendrag. Åk dit över dagen, grilla och häng precis vid Naturcentrum. Ta en promenad runt lilla sjön eller gå lite längre och in i bäckravinen bakom sjön och sedan upp till utsiktsplatsen Kopparhatten och trapporna ned. För den som vill tälta finns det även en lägerplats där det finns toalett. www.sverigesnationalparker.se www.sverigesnationalparker.se/park/soderasens-nationalpark/   5. Cykla Dressin Att cykla dressin är ett härligt och fartfyllt sätt att uppleva det skånska landskapet. Dressinerna användes ursprungligen av järnvägspersonalen, men idag står stora delar av järnvägsnätet oanvänt. Istället kan dressinerna nu hyras, och de gamla trotjänarna tar dig och din familj genom böljande åkrar och grönskande skogar - det är bara att packa picknickkorgen och trampa iväg. Den här turen börjar i Tomelilla och slutar i Fyledalen. Halvvägs längs sträckan ligger Banvaktens kiosk, där man kan stanna och köpa glass, kaffe och våfflor. www.dressin.se  


Visit the blog to read more

Gulled söker personal – Retail Sales Malmö

By Carin Harrysson, onsdag 19 juni 09:53
Gulled söker personal – Retail Sales Malmö

Gulled Agenturer söker ny personal! Vi söker nu en inom retail sales. Rollen som retail sales innebär huvudsakligen administrativa sysslor som orderläggning/orderhantering, skapa offerter till kund, ta fram statistik och skicka månatliga och kvartalsbaserade statistikutskick, samt administrera nya och nuvarande kunder i Gulled Agenturers affärssystem och CRM. Läs mer: Retail sales Malmö.


Visit the blog to read more

&Tradition 3 Days of Design

By Carin Harrysson, tisdag 18 juni 09:47
&Tradition 3 Days of Design

&Tradition öppnade upp dörrarna till sina nya lokaler mitt i centrala Köpenhamn med utsikt över Kongens Have. Här hade de skapat en miljö där du som besökare blev inspirerad och fick möjligheten att uppleva &Tradition som varumärke i sin helhet. &Tradition visade upp flera spännande nyheter. Under 3 Days of Design bjöd de även in till flera evenemang med föreläsningar och frukostar i deras helt fantastiskt mysiga café. 


Visit the blog to read more

HAY 3 Days of Design

By Carin Harrysson, fredag 7 juni 12:26
HAY 3 Days of Design

Tack till samtliga som hälsade på oss i Köpenhamn under 3 Days of Design. Nedan ser ni lite från HAY's utställning under dessa dagar.


Visit the blog to read more

Träffa HAY i Köpenhamn

By Carin Harrysson, fredag 17 maj 08:45
Träffa HAY i Köpenhamn

Träffa HAY i Köpenhamn! Under 3 Days of Design i Köpenhamn mellan den 23-25 maj får ni ta del av HAY's speciella utställning där de berättar om deras vision för framtida designen. Missa inte heller deras föreläsare under dessa dagar. Föreläsningar Torsdag 23 Maj 09.00-10.30 - Frukost och föreläsning med Rolf Hay och Dan Stubbergaard, grundare av Cobe Architects. Var: Cobe Architects, Pakhus 54, Orientkaj 4   Torsdag 23 Maj 16.30-17.00 - Design talk med Ana Kras. Var: Lindencrones Palais - 16.00-19.00 Dryck och snacks Var: Lindencrones Palais   Fredag 24 Maj 09.00-10.30 - Frukost och design talk med Ben Watson, Cheif Creative Officer, at Herman Miller och Rolf Hay Var: Lindencrones Palais   Fredag 24 Maj 16.30-17.00 - Design talk med Georfe Sowden, Mette och Rolf Hay Var: Lindencrones Palais - 16.00-19.00 Dryck och snacks Var: Lindencrones Palais


Visit the blog to read more

3 Days of Design

By Carin Harrysson, fredag 10 maj 11:21
3 Days of Design

23-25 maj är det dags för Danmarks årliga designevent 3 Days of Design i Köpenhamn. Under dagarna öppnar designföretagen upp sina showrooms och ställer ut på olika platser runt om i stan, inspirerande dagar! HAY bjuder in till en speciell utställning för att berätta om deras vision om framtidens design. Presentationen kommer att omfatta lansering av helt nya möbler, belysning och accessoarer. Missa inte heller deras frukost och föreläsningar både den 23/5 och 24/5 mellan klockan 09.00-10.30 och mycket mer! Se större bild på programmet nedan.   &Tradition öppnar upp dörrarna till sina nya lokaler mitt i centrala Köpenhamn med utsikt över Kongens Have. Här har dom skapat en miljö där du som besökare får inspiration och möjligheten att uppleva &tradition som varumärke i sin helhet. Här presenterar &tradition även flera spännande nyheter. Lokalen inrymmer även ett café där det serveras frukost, lunch, kaffe och kall dryck, en boutique och en fantastisk innergård. Så missa inte ett besök i showroomet "The Home of a Collector" på Kronprinsessegade 4. För att säkra er plats på torsdagsbrunchen och fredagsbaren, OSA via denna länk.


Visit the blog to read more

Vi var i Milano!

By Carin Harrysson, måndag 15 april 09:08
Vi var i Milano!

Den 9-14 april var vi på Gulled Agenturer i Milano på Salone del Mobile. Både &Tradition och Magis ihop med många andra varumärken var där och visade upp nya kollektioner. &Tradition visade upp ´The Preview´ som återspeglar &Traditions ambition att överbrygga klyftan mellan gammalt och nytt för att producera möbler med ett tidlöst uttryck. Efter att ha rest genom det danska designarkivet har &Tradition skapat en serie av bord, stolar och lampor av designduon Hvidt & Mølgaard som för första gången visades under The Preview. Utöver detta visade The Preview flera verk från spanska designern Jaime Hayon. Magis hade en fantastisk installation i deras showroom, gjord av Note Design Studio. Magis visade upp flera nyheter. Bland annat visade de upp Lost lampan, Stefan Diez nya modulsoffa med sin oerhört praktiska klädsel som enkelt går att byta, Vela stolen gjord av duon Gilli Kuchik & Ran Amitai, en stol som är gjord i magnesium och är oerhört lätt. Ni finner fler bilder och Magis presskit här.  


Visit the blog to read more

Salone del Mobile.Milano 9-14 april

By Carin Harrysson, måndag 1 april 01:48
Salone del Mobile.Milano 9-14 april

Den 9-14 april är det dags igen för den stora Milanomässan, Salone del Mobile! Här träffar ni både &Tradition och Magis ihop med många andra varumärken, som båda kommer presentera sina fantastiska nyheter.    


Visit the blog to read more

Six Color Bag

By Carin Harrysson, onsdag 27 mars 10:08
Six Color Bag

Holländska designers Susan Bijl och Bertjan Pot har många saker gemensamt, men det finns en som sticker ut lite extra: deras känsla för färg. Bijl kom till den internationella arenan för nästan 20 år sedan med sina tvåtonade påsar, regnrockar och accessoarer. Pot är känd för sin vågade design och gör allt från bord, lampor och dekorativa masker. I deras senaste samarbete, Six-Color Bag, tog Pot fram färger som skulle passa Bijls geometriska, sexfärgade design. Tillverkad av hållbar nylon och som är perfekt för resor, stranden eller gymmet - samt är ett miljövänligt sätt att handla. Vi fick en bakom-kulisserna-titt på designerna Rotterdams studio och pratade med dem om hur detta livliga partnerskap utvecklades och vad de tycker är så viktig med färg. Bilder av Jan Bijl   Six Color bag är en ny version av en påse ni skapade tillsammans 2017. Hur är den här väskan annorlunda än den första upplagan? Susan Bijl: När vi blev tillfrågade av HAY att föreslå fyra färgvariationer för väskan, gjorde vi faktiskt omkring 20 (!) olika alternativ. De fyra som till slut valdes är lite mer tonade. Bertjan Pot: Susan hade redan producerat påsen när hon bad mig att samarbeta med henne i detta projekt för HAY. Jag ville att Six-Colour Bag skulle vara i sex färger istället för bara två, och där vi väljer några färgalternativ som fortfarande krockar lite, men är lite vänligare när det gäller att kombinera ihop med en outfit. Vad var din första betydelsefulla erfarenhet av färg? Bijl: På konstskolan målade jag, och då började jag experimentera med att använda så många färger som möjligt. Senare när jag gjorde de första shoppingpåsarna satte färgintresset verkligen fart. Alla alternativ av flygdrakar i olika färger inspirerade mig verkligen. De var inte mycket moderiktiga eller "trendiga" färger då drakar inte behöver vara moderiktiga alls. Det gillade jag verkligen. Det gav mig möjlighet att skapa "off combinations" som för mig var väldigt fräscht och nytt. Pot: När jag såg världen för första gången var nog den första skulle jag tro, men jag har alltid fifflat med färg i min pappas ladugård. Han är målare, så det fanns alltid färg kvar som jag kunde använda för att måla saker jag hade skapat. Sedan vid Design Academy hade vi en lärare, en målare, Matthieu Meijers, som förvirrade oss alla och fick oss att tänka väldigt mycket kring färg och det var på så sätt jag kom på att färg var ett väldigt intressant ämne. Vad är det med att skapa påsar som fortsätter att inspirera dig?  Bijl: Vårt mål är att skapa varaktiga och funktionella produkter som kan användas länge. Produkter som gör ditt liv enklare. Jag gillar inte väskor speciellt, men människor har gärna något och bär sina saker i, så vi behöver dem. Egentligen är mitt tillvägagångssätt mycket praktiskt. Jag försöker äga så lite saker som möjligt, vilket jag erkänner är svårt, särskilt när jag har barn. KÖP MINDRE är ett meddelande jag verkligen kan relatera till. Berätta för oss vilket material du använder för dessa påsar och varför du valde att använda det? Bijl: Självklart för att det är superlätt och stark! Det är ripstop nylon (ripstop bokstavligen betyder stopp ripping). Jag hittade det först i en kitebutik för 20 år sedan. Materialet tilltalade mig verkligen på grund av dess konstruktion, de små rutorna, de tillgängliga färgerna och det faktum att det är så lätt, men samtidigt kan hålla en galet stor vikt. Jag brukade sy påsarna själv i min studio. Efter tre år började jag producera dem. Detta gav mig möjlighet att skapa egna färgval. Sedan dess har vi lanserat en ny kollektion varje år med åtta unika basfärger. År 2020 kommer det att bli 20 år sedan att vi gjorde den första väskan, och vi släpper ut en "bästa" kollektion, liksom några andra kombinationer med Bertjan! Varför ska man köpa påsen? Bijl: För det första, för att du inte vill använda en ny plastpåse för varje inköp. För det andra, eftersom de passar till nästan allt. Det tredje, eftersom du kan använda den för så många olika tillfällen. För det fjärde, för att den är superlätt och superstark: den rymmer lätt över 20 kilo. Och för det femte, för att den ljusar upp din look! Pot: Förutom de fina färgerna är det en jättefin väska. Den är mycket robustare än den genomsnittliga nylonpåsen som du skulle använda för matinköp. Once you go BIJL, you never go back.


Visit the blog to read more

Nyheter HAY Accessoarer/Kontor/Kök/Badrum

By Carin Harrysson, fredag 22 mars 11:00
Nyheter HAY Accessoarer/Kontor/Kök/Badrum

HAY har lanserat flera nyheter inom accessoarer, kontor, kök och badrum. Ta del av de fantastiska nyheterna nedan.


Visit the blog to read more